fethiye habermuğlamuğla haberfethiye haberlerfethiyeden haberlerseydikemer haberhaber seydikemerhaber fethiyeseydikemerKaraçulhaKaraçulha DerneğiÇalışÖlüdenizMuğlaFethiye BelediyesiMuğla BüyükşehirMuskiPatlangıçMUTTAŞMUÇEPMuğla ÜniversitesiFethiye İşletme FakültesiFethiyesporfethiye haberlerkaraçulhaçamköyfethiye körfezifethiye belediyesifethiye kaymakamlığımuğla haberbeşkaza haberenflasyonemeklilikötvdövizakpchpsaadetmhpiyi
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

FTSO 2022 Yılının İlk Toplantısını Yaptı

FTSO 2022 Yılının İlk Toplantısını Yaptı
8 Ocak 2022 17:15 | Son Güncellenme: 8 Ocak 2022 17:26
0
A+
A-

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Fethiye’nin yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlarda daha etkin tanıtımı ile turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik girişimler konuşuldu. Deniz turizmine ilişkin rakamların da paylaşıldığı toplantıda, yerli tatilcilerin ardından ilk 3’te yer alan Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin Fethiye turizmine yaptığı katkı gözler önüne serildi.

FTSO Meğri Salonu’nda 07 Ocak 2022 tarihinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Göcek-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Üyesi Emre Başaran, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, Fethiye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gencay Güngör, Fethiye SKAL Kulübü Derneği Başkanı Uğur Serindağ, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Danışmanı Mehmet Eskici, FETAV Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Dinçer, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu ve Turizmci Süleyman Kaya katıldı.

Fuarlara İlişkin Değerlendirmeler Yapıldı

Toplantıda ilk olarak 09-12 Şubat 2021 tarihlerinde İstanbul’da, Fethiye’nin tanıtılacağı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) ilişkin hazırlıklar ele alındı. Fuarda Fethiye’nin etkin tanıtılmasına yönelik yapılacak faaliyetler masaya yatırıldı. Yurt dışı fuarlara ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin bölgeye olan ilgilerini daha fazla arttırmaya yönelik olarak Moskova ve Kiev fuarlarına katılıma ilişkin ön araştırma yapılması kararlaştırıldı.

Fethiye’nin Turizm Pazarı Çeşitlendirilecek

Toplantıda ayrıca Fethiye’nin turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik girişimler değerlendirildi. İngiltere pazarına bağlı kalmanın pandemi ve Thomas Cook’un iflası gibi dönemlerde bölge turizmi açısından büyük sorunlar yarattığını vurgulayan konsey üyeleri, 2021 yılında Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin Fethiye’ye yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Konsey üyeleri Rusya ve Ukrayna pazarına ilişkin girişimlerin artırılmasının yanında Antalya ve Bodrum’a çok sayıda turist gönderen Polonya ile bağlantılar kurulması ve Fethiye’nin tanıtılmasına yönelik girişim başlatılmasına karar verdi.

Rusya Ve Ukrayna Etkisi Deniz Turizmine De Yansıdı

2021 turizm sezonun da Fethiye’nin deniz turizmine ilişkin rakamları katılımcılarla paylaşan Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, Fethiye’den mavi tura çıkan 74 bin 899 kişiden 38 bin 312’sini yerli turistlerin oluşturduğunu kaydetti. Türk tatilcileri 7 bin 5 kişiyle Rusya, 2 bin 830 kişiyle de Ukrayna uyruklu turistlerin takip ettiğini belirten Dündar, aynı oranın yamaç paraşütü uçuş sayılarına da yansıdığını kaydetti. Deniz turizminde ilk 3 sırayı bin 975 kişiyle Alman, bin 249 kişiyle Amerikalı, 783 kişiyle de İspanyol turistlerin takip ettiğini vurgulayan Saffet Dündar, Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin Fethiye için büyük önem kazandığının altını çizdi.

Değerlendirmelerin ardından toplantı Fethiye’nin tanıtım ve pazarlama çalışmaları için 2022 yılı dijital reklam bütçesinin görüşülmesi ile devam etti.

Başkan Çıralı “Amacımız Bölgemize Daha Fazla Turist Çekmek”

Fethiye’nin yurt içinde ve yurt dışında etkin tanıtımı ve pazarlanması için tüm girişimleri yapmaya hazır olduklarını belirterek toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “EMİTT fuarında etkili bir tanıtım için hazırlılarımız sürüyor. Standımızı ziyaret eden misafirlerimizi en iyi hijyen koşulları içinde ağırlayarak 2022 turizm sezonuna yönelik faaliyetlerimize hız vereceğiz. Rusya ve Ukrayna fuarlarında yer almak için araştırma yapacağız. Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin bölgemize olan ilgisi hem yamaç paraşütü uçuş sayılarımıza hem de deniz turizmimize çok olumlu yansıdı. Bu rakamları daha da yukarı çekmek istiyoruz. Ayrıca Polonyalı turistlerimizi bölgemize çekmek için de girişimlerimiz olacak. Turizm pazarımızı çeşitlendirerek bölgemize daha fazla turist çekmek temel amacımız” diye konuştu.

Haber Servisi